Индоловият тест се използва за определяне способността на микроорганизмите да разцепват аминокиселината триптофан, за да образуват съединението индол.Триптофан се хидролизира чрезтриптофаназа, зада се получат три възможни крайни продукта - един от които единият е индол. Наличието на индол се открива от реагента на Kovac или Ehrlich, който съдържа(р) диметиламинобензалдехид , които реагира с индол, за да се получи червено оцветено съединение.
Тестът на Ковач помага да се открият Enterobacteriaceae
Индоловият тест се използва за определяне способността на микроорганизмите да разцепват аминокиселината триптофан, за да образуват съединението индол.Триптофан се хидролизира чрезтриптофаназа, зада се получат три възможни крайни продукта - един от които единият е индол. Наличието на индол се открива от реагента на Kovac или Ehrlich, който съдържа(р) диметиламинобензалдехид , които реагира с индол, за да се получи червено оцветено съединение.
Тестът на Ковач помага да се открият Enterobacteriaceae