Индоловият тест се използва за определяне способността на микроорганизмите да разцепват аминокиселината триптофан, за да образуват съединението индол. Триптофан се хидролизира чрез триптофаназа, за да се получат три възможни крайни продукта - един от които единият е индол. Наличието на индол се открива от реагента на Kovac или Ehrlich, който съдържа (р) диметиламинобензалдехид , които реагира с индол, за да се получи червено оцветено съединение. Тестът на Ковач помага да се открият Enterobacteriaceae и други родове. Състав на реагената за литър: Индолен реактив на място: Р-диметиламиноцинамалдехид (DMACA) 10.0gm Хлороводородна киселина, 37% 100.0ml Дейонизирана вода 900.0ml Индол Ковач Реактив: р-диметиламинобензалдехид 50.0 gm Хлороводородна киселина, 37% 250.0ml Амилов алкохол 750.0ml Цена - 40 лв./л. и куриерски. За поръчки моля пишете ми на имеил: [email protected]